Menu
Cosul tau

Termeni si conditii

 Site-ul magazin.pravaliaparintilor.ro este proprietatea S.C. PRĂVĂLIA PĂRINŢILOR SRL, înregistrată la Registrul Comerţului cu J40/4525/12.02.2011, CUI 28337945 având sediul social în Jud. Ilfov, Popeşti-Leordeni, Str. Echinocţiului nr. 8 denumită în continuare SOCIETATE.

Persoana fizică sau juridică care comandă şi achiziţionează produse prin intermediul site-ului magazin.pravaliaparintilor.ro, este denumită CLIENT.

Folosirea (vizitarea sau comandarea produselor) acestui site implică acceptarea acestor termeni şi condiţii. Pentru folosirea în bune condiţii a site-ului, se recomandă citirea cu atenţie a termenilor şi condiţiilor.

Societatea SC PRĂVĂLIA PĂRINŢILOR SRL îşi asumă dreptul de a face modificări ale acestor prevederi, fără o notificare prealabilă. Accesând pagina "Termeni şi condiţii" puteţi citi întotdeauna cea mai recentă versiune a acestor prevederi.

Adresa web care este proprietatea Societăţii (magazin.pravaliaparintilor.ro), va fi denumită generic site-ul magazin.pravaliaparintilor.ro

Fotografiile digitale, textele, datele tehnice, preţurile şi celelalte informaţii care se găsesc pe site-ul magazin.pravaliaparintilor.ro, vor fi denumite în continuare conţinut.

DESCRIEREA SERVICIILOR

·         Produsele oferite spre vânzare pe site-ul magazin.pravaliaparintilor.ro pot fi achiziţionate de către orice persoană fizică sau juridică ce accesează site-ul magazin.pravaliaparintilor.ro. Produsele sunt oferite în forma în care vin de la producător şi, deasemenea, în limita stocului disponibil.

·         Societatea nu garantează stocurile prezentate pe site în momentul comenzii deoarece aceleaşi produse pot fi comercializate în acelaşi timp şi la sediul punctului de lucru al societăţii.

Drepturi de autor

 • Întregul conţinut al site-ului magazin.pravaliaparintilor.ro este proprietatea Societăţii şi a furnizorilor săi, şi este apărat de legea pentru protecţia drepturilor de autor (Legea nr 8/1996). Folosirea fără acordul Societăţii, a oricăror elemente enumerate mai sus, se pedepseşte în conformitate cu legile în vigoare (administrativ, civil sau penal).
 • Astfel, sunt interzise în mod expres: accesarea site-ului magazin.pravaliaparintilor.ro de către dispozitive sau programe automate, sau copierea manuală a conţinutului, precum şi citirea sau publicarea conţinutului de către alte companii sau site-uri, pentru a face comparaţie sau analiză în vreun fel.
 • Fotografiile şi datele sunt folosite cu acordul furnizorului, fie direct, fie prin reprezentanţii săi din România.

Obligaţii utilizatori

 • Utilizatorilor le revine obligaţia de a citi, de a accepta şi de a respecta termenii şi condiţiile.
 • Pentru a comanda produse prin intermediul magazinului online este necesar  sa vă creaţi un CONT DE UTILIZATOR,
 • Pentru aceasta trebuie să accesaţi secţiunea CONT NOU şi să completaţi formularul de înregistrare folosind date reale şi complete despre dumneavoastră, date pe care să le reînnoiţi atunci când intervin modificări.
 • Dumneavoastră sunteţi responsabil pentru menţinerea caracterului secret al informaţiilor privind autentificarea şi contul. Sunteţi de acord să fiţi pe deplin responsabili pentru orice comenzi şi plăţi făcute prin utilizarea site-ului nostru din contul dumneavoastră.
 • Dacă aveţi deja un cont şi doriţi să lansaţi o comandă nouă trebuie să accesaţi secţiunea INTRA ÎN CONT.
 • Informaţiile furnizate la completarea formularului se vor utiliza în procesarea comenzii, întocmirea facturii şi la întocmirea documentaţiei pentru livrarea produselor.
 • Produsele alese spre cumpărare se adaugă într-un coş de cumpărături virtual folosind butonul Adaugă în coş ce se găseşte în dreptul fiecărui produs, la pagina cu detalii despre produs.

Securitatea datelor personale şi a informaţiilor

 • Datele personale introduse de către cumpărător vor fi folosite de Societate, numai în scopul declarat al acestui site.
 • Informaţiile din formularul de comandă sunt necesare pentru a vă trimite confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate, anunţarea promoţiilor în curs etc., în nici un caz nu vor fi furnizate unei terţe părţi.
 • Societatea nu vinde, nu oferă, nu face schimb de adrese e-mail obţinute prin intermediul acestui site, nu divulgă adresa dumneavoastră de e-mail altor persoane care accesează paginile acestui site, fără acordul dumneavoastră explicit.
 • Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi liberă circulaţie a acestor date, modificată şi completată, şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, SC PRĂVĂLIA PĂRINŢILOR SRL are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană. Scopul colectării datelor este: preluare şi livrare comenzi online.
 • Sunteţi obligat să furnizaţi datele, acestea fiind necesare facturării şi livrării. Refuzul dvs. determină neonorarea comenzii.
 • Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator.
 • Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul sa vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la contact@pravaliaparintilor.ro .
 • Deasemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei.
 • Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil.

Declinarea responsabilităţii

 • Preţurile prezentate nu includ cheltuielile de livrare. Preţul de achiziţie tipărit pe factură va fi acelaşi cu cel publicat pe site la momentul achiziţiei. Nu există o limită de preţ minimă a comenzii.
 • Nu se fac livrări internaţionale.
 • Costul pentru transportul produselor comandate, indiferent de valoarea acestora, va fi suportat integral de către client.
 • Pentru clienţii din toata tara, care au optat pentru plata în sistem ramburs, iar valoarea achiziţiei totale depăşeşte 300 lei, transportul este gratuit.
 • În eventualitatea în care preţul produsului sau unele caracteristici ale acestuia, au fost greşit introduse în bazele noastre de date sau afişate greşit, iar livrarea nu s-a efectuat încă, societatea îşi alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs şi de a anunţa clientul în cel mai scurt timp despre eroarea aparută.
 • Deasemenea, imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini în orice mod, datorită modificării caracteristicilor, design-ului, fără o notificare prealabilă de către producători.
 • Valoarea maximă a obligaţiilor Societăţii, faţă de orice client, în cazul nelivrării sau livrării necorespunzătoare, este valoarea sumelor încasate de Societate de la clientul respectiv.
 • Societatea îşi declină orice răspundere vizavi de modul de efectuare a transportului, responsabilitatea revenindu-i integral firmei de curierat.
 • În cazul în care clientul nu este găsit la adresa menţionată, în intervalul orar stabilit de comun acord, curierul va reveni încă o dată după ce va restabili contactul cu clientul. Dacă nici la a doua încercare clientul nu este găsit, comanda va fi anulată şi produsul returnat la sediu, clientul urmând să suporte costurile unei noi livrări, indiferent de valoarea produselor comandate.
 • Societatea îşi rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale produselor comandate dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de Furnizor, care includ: incendii, explozii, inundaţii, epidemii, greve, acţiuni guvernamentale, războaie, acte de terorism, proteste, răscoale, tulburări civile sau alte impedimente de forţă majoră, conform uzanţelor legii româneşti.

Politica de Confidenţialitate

 • Accesul acestui site de către dumneavoastră se supune Politicii de confidenţialitate şi implică acceptul dumneavoastră cu privire la aceasta, reprezentând o înţelegere între părţi.
 • PRĂVĂLIA PĂRINŢILOR SRL se angajează să folosească datele furnizate de utilizatorii site-ului numai în scopul realizării unei relaţii contractuale cu aceştia şi pentru transmiterea de informaţii privind funcţionarea site-ului şi existenţa unor oferte, promoţii sau intrări noi de marfă.
 • PRĂVĂLIA PĂRINŢILOR SRL nu promovează SPAM-ul şi nu furnizează adresa dumneavoastră de e-mail unor terţi.
 • PRĂVĂLIA PĂRINŢILOR SRL va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 completată cu legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.
 • PRĂVĂLIA PĂRINŢILOR SRL utilizează adresele IP ale utilizatorilor doar pentru statistici de uz intern, afişarea de informaţii personalizate şi pentru o securitate sporită a site-ului.
 • PRĂVĂLIA PĂRINŢILOR SRL îşi rezervă dreptul de a modifica şi actualiza în orice moment conţinutul acestui site fără o notificare prealabilă.

Termene de livrare

 • Termenul de livrare al produselor cumpărate de la societatea noastră, în mod normal se încadrează între 2 zile şi 2 săptămâni, din momentul înregistrării comenzii pe serverul gazdă a site-ului magazin.pravaliaparintilor.ro.

Plata produselor

Modalităţile de plată sunt următoarele: 

·         plata în sistem ramburs;

·         plata prin virament bancar in cont RO06BTRL04101202D15788XX deschis la BANCA TRANSILVANIA pe numele PRAVALIA PARINTILOR SRL; dupa efectuarea platii va rugam sa ne transmiteti ordinul de plata pe adresa contact@pravaliaparintilor.ro pentru a accelera livrarea comenzii;

·         plata în numerar sau cu cardul, valabilă doar pentru produsele cu ridicare de la sediul societăţii;


La primirea produselor vă rugăm să inspectaţi coletul şi să verificaţi dacă au fost trimise toate produsele comandate, cu ambalajul intact, fără semne de uzură. În caz contrar aveţi dreptul de a refuza produsele.

 • Acceptarea coletului reprezintă confirmarea din partea dumneavoastră că produsele au fost livrarate conform comenzii şi în stare corespunzătoare.
 • În colet, împreună cu produsele, veţi găsi factura fiscală.

 

Condiţii de Returnare

 • Dacă nu sunteţi mulţumiţi de produsele achiziţionate, le puteţi returna, şi veţi primi banii înapoi!
 • Produsele pot fi returnate fără nici un motiv, în maxim 10 zile calendaristice de la data facturii, prin curier. Pentru detalii suplimentare despre returnare vă rugam să ne contactaţi pe contact@pravaliaparintilor.ro
 • Produsele trebuie să fie în ambalajul original, să nu aibă ectichetele rupte.
 • Pentru retur trebuie să trimiteţi o hârtie prin care solicitaţi returul, fără să existe un motiv anume, şi totodată să ataşaţi factura şi chitanţa, sau copie dupa factură şi chitanţă, în cazul în care returnaţi doar o parte din produse.
 • Taxa aferentă transportului este în sarcina cumpărătorului, banii vor fi returnaţi în maxim 10 zile lucrătoare de la data primirii returului. Banii se vor returna în contul bancar pe care îl pune la dispoziţie cumpărătorul.
 • Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantul că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile calendaristice de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.
 • Produsul trebuie returnat în maxim 10 zile calendaristice, în aceeaşi stare în care a fost livrat, şi anume în ambalajul original cu toate accesoriile intacte şi împreună cu documentele ataşate. Costurile livrării vor fi suportate de client, iar rambursarea contravalorii produsului se va realiza în cel mult 10 de zile lucrătoare din ziua returnării la sediu a acestuia. De menţionat că se va returna numai contravaloarea produsului fără cheltuielile iniţiale de livrare.
 • În cazul în care produsul este returnat într-o stare în care nu mai poate fi vândut ca nou, SC PRĂVĂLIA PĂRINŢILOR SRL îşi rezervă dreptul de a reţine o parte din suma ce urmează a fi returnată în scopul de a readuce produsul în starea iniţială - dacă este posibil - sau pentru a acoperi diferenţa rezultată din vânzarea produsului respectiv ca second-hand. Dacă produsul nu mai poate fi vândut sub nici o formă, returul poate fi refuzat. În cazul în care clientul preferă reexpedierea produsului, aceasta se va face pe cheltuiala sa.

Taxe suplimentare

 • Preţul final plătit de client este format din preţul produsului şi eventualele cheltuieli de expediţie şi/sau încasare.
 • Societatea nu percepe nici o taxă suplimentară clientului la cumpărarea produsului.
 • Pentru orice taxă percepută în plus vă puteţi adresa imediat la contact@pravaliaparintilor.ro .

Oferte şi Gratuităţi

 • Toate ofertele şi gratuităţile oferite de PRĂVĂLIA PĂRINŢILOR SRL sunt postate pe prima pagină (home page).
 • Atunci când sunt mai multe oferte sau gratuităţi, ele nu se cumulează.
 • Clientul are posibilitatea de a alege oferta care i se potriveşte.
 • Societatea organizează periodic reduceri şi oferte promoţionale. Regulamentul promoţiilor va fi comunicat pe site sau prin alte mijloace de comunicare. Reducerile promoţionale se aplică doar comenzilor înregistrate în perioada de timp în care promoţia este validă şi numai în limita stocului disponibil.

 

Frauda

 • ORICE ÎNCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONŢINUTUL SITE-ULUI magazin.pravaliaparintilor.ro SAU DE A AFECTA PERFORMANŢELE SERVERULUI PE CARE RULEAZĂ SITE-UL NOSTRU, VA FI CONSIDERATĂ O TENTATIVĂ DE FRAUDARE A SITE-ULUI magazin.pravaliaparintilor.ro ŞI VA PUNE ÎN MIŞCARE CERCETAREA PENALĂ ÎMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) ÎNCERCAT ACEST FAPT.

Litigii

 • Orice litigiu apărut între Clienţi şi Societate va fi rezolvat prin cale amiabilă.
 • În cazul în care nu s-a reuşit stingerea conflictului pe cale amiabilă, competenţa revine instanţelor de judecată române.
 • Fiind de acord cu aceşti Termeni şi Condiţii, clientul îşi asumă în totalitate aceste riscuri.